Ajax vlamt weer eens: 'Het was wel ouderwets genieten van onze aanvallen'

Ajax vlamt weer eens: 'Het was wel ouderwets genieten van onze aanvallen'

29-02-2016 11:57
8

Joël Veltman genoot zondag met volle teugen van het optreden van zijn ploeg tegen AZ. De verdediger boekte een 4-1 zege met Ajax, dat daardoor in het spoor blijft van koploper PSV.

"Het was wel ouderwets genieten van de aanvallen die we opzetten", zegt Veltman in gesprek met AT5. "Wij hebben de slordigheden afgedwongen bij AZ, we waren heer en meester." Dat Ajax de provinciegenoot zo eenvoudig de baas was, verbaasde Veltman wel enigszins. "We hadden vooraf niet gedacht dat het zo makkelijk zou zijn, iedereen was blij. Lachende gezichten."

Door de overwinning verkleinde Ajax de achterstand op PSV weer tot één punt. Zolang beide titelkandidaten geen steken laten vallen, lijkt de topper op 20 maart cruciaal te worden. "Of het beslissend zal zijn weet ik nog niet maar daar zou je een gaatje kunnen slaan. Of het kan fataal zijn", aldus Veltman.

Ajax neemt het in aanloop naar het treffen met PSV nog op tegen Willem II en NEC. Zondag wacht eerst een bezoek aan Tilburg. "Mitchell zijn oude clubje. We gaan even goed vragen wat daar speelt. Ik heb daar met het eerste nog nooit gespeeld."