71-jarige fan van VVSB komt over uit Verenigde Staten: Als ik gelijk krijg...

71-jarige fan van VVSB komt over uit Verenigde Staten: "Als ik gelijk krijg..."

01-03-2016 16:12
8

De sensationele bekerstunt van VVSB maakt het nodige los, ook in de Verenigde Staten. Kees van Zelst, een 71-jarige 'supporter', twijfelde geen moment toen de topklasser uit Noordwijkerhout de halve finale van de KNVB Beker bereikte.

Daarin neemt VVSB het woensdag op tegen FC Utrecht. Van Zelst boekte met zijn vrouw een vlucht van 1200 euro en vloog naar Nederland voor de halve finale. "We trokken de stoute schoenen aan", tekent RTL Nieuws op. Van Zelst groeide op in Noordwijkerhout, speelde in zijn jonge jaren voor de club, maar woont inmiddels al zijn halve leven in het Amerikaanse Michigan.

Toch wil hij de halve finale tegen Utrecht absoluut niet missen. "Dit is echt zo uniek", zegt Van Zelst. "Dit is geschiedenis. 41 jaar lang stond er geen amateurclub in de halve finale van de KNVB Beker. En nu is het VVSB gelukt. Fantastisch."

"Ik heb er echt zin in. In Amerika kon ik de wedstrijden niet op tv volgen: ik moest het doen met een live scorebord", besluit Van Zelst, die VVSB minimaal zestig procent op de finale toedicht. "Als ik gelijk krijg en we komen in de finale, dan moeten mijn vrouw en ik nog maar wat langer blijven."