Doelpunt Robben kan Bayern-verlies niet voorkomen: titelstrijd weer open

02-03-2016 21:53
14

Bayern München heeft in eigen huis een verrassende nederlaag geleden tegen FSV Mainz 05. Een doelpunt van Arjen Robben was niet genoeg voor Der Rekordmeister (1-2). Schalke 04 en Borussia Dortmund voldeden wel aan hun plicht.

Bayern München - FSV Mainz 05 1-2
De laatste keer dat Bayern een competitienederlaag leed, was op 5 december vorig jaar (Borussia Mönchengladbach, 3-1). Nu bleek Mainz in staat om voor een stunt te zorgen. De bezoekers en huidige nummer vijf van de Bundesliga kwamen na 25 minuten op voorsprong via Jairo Samperio. De gelijkmaker van Arjen Robben in de tweede helft bleek niet voldoende om een stunt af te wenden, want vier minuten voor tijd scoorde Jhon Córdoba.

Darmstadt 98 - Borussia Dortmund 0-2
Borussia Dortmund profiteerde optimaal van het gemors van Bayern München. Door doelpunten van Adrian Ramos en Eric Durm waren de bezoekers met 2-0 te sterk voor Darmstadt 98. Daardoor verkleinde Dortmund het gat met Bayern naar vijf punten. Met nog tien duels te gaan kan het daarom nog spannend worden in de titelstrijd.

Schalke 04 - Hamburger SV 3-2
Het geplaagde Schalke 04 kende ook tegen Hamburger SV een valse start. Met Klaas-Jan Huntelaar in de basis kwam de ploeg uit Gelsenkirchen al na vier minuten op achterstand door Nicolai Müller, maar vervolgens rechtte Schalke de rug. Max Meyer, Huntelaar (strafschop) en Alessandro Schöpf zorgden alsnog voor een 3-1 tussenstand. Gojko Kacar deed nog wat terug voor HSV.