'Meneer' Van Oostveen krijgt draai om oren: 'Dat frustreert de onderhandelingen'

'Meneer' Van Oostveen krijgt draai om oren: 'Dat frustreert de onderhandelingen'

03-03-2016 11:28
35

KNVB-directeur Bert van Oostveen is weinig hoopvol over het voortbestaan van FC Twente in het profvoetbal. In het tv-programma Pauw werd hij uitgenodigd om het nader toe te lichten. Hij zegde af voor de uitzending, waar Johan Derksen wel te gast was.

Derksen was graag met Van Oostveen in discussie gegaan. "Dan had ik hem eens duidelijk gemaakt wat een parodie op een directeur betaald voetbal is", citeert Tubantia Derksen. De voormalige hoofdredacteur van VI liet in Pauw al weten lijnrecht tegenover Van Oostveen te staan.

"Want bij FC Twente zijn fouten gemaakt, maar Twente is daar ook heel zwaar voor gestraft. Ze hebben punten in mindering gekregen en ze mogen drie jaar geen Europees voetbal spelen. Vandaag is na het rapport het hele bestuursclubje dat overal verantwoordelijk voor is weggestuurd, maar voor meneer Oostveen, die een soort obsessie heeft als het over FC Twente gaat, is het kennelijk nog niet genoeg. FC Twente moet helemaal weg", zegt Derksen.

De Snor denkt dat de uitspraken van Van Oostveen niet bijdragen aan een beter proces van Twente. "Hij roept dat soort dingen, maar dat frustreert juist de onderhandelingen met de crediteuren."

Lees ook: Twente moet vrezen voor proflicentie na uitspraken Van Oostveen