Wenger raakt Cech kwijt en reageert fel: Henry zit op de beste plekken

Wenger raakt Cech kwijt en reageert fel: "Henry zit op de beste plekken"

04-03-2016 11:14
4

Arsenal krijgt deze week klap op klap in de jacht op de eerste landstitel sinds 2004. Door de nederlaag tegen Swansea City hebben de Londenaren het niet meer in eigen hand en dat is niet het enige slechte nieuws.

Wenger kan voorlopig geen beroep doen op Petr Cech. De Tsjechische doelman had voor het duel met Swansea (1-2) last van een liesblessure. "En tijdens de wedstrijd ging hij overcompenseren, waardoor hij nu een kuitblessure heeft", laat de Arsenal-manager vrijdag weten op een persconferentie.

"Ik vertrouwde hem. Hij achtte zichzelf fit genoeg om in actie te komen. Hij is immers 33 jaar oud en weet wat hij doet. Dan is dit wel een tegenvaller", vervolgt Wenger, die Cech drie tot vier weken moet missen. De populaire keeper mist daardoor onder meer de Champions League-return tegen FC Barcelona.

Door de slechte reeks van Arsenal staat Wenger er weer slecht op in het Emirates Stadium, zo signaleerde Thierry Henry deze week. De oud-spits had de supporters nog nooit zo boos gezien als na de nederlaag tegen Swansea. Wenger reageert fel: "Hij kan de boosheid van 60.000 mensen niet meten, want Thierry zit bovenin, op de beste plekken in het stadion."