Stam noemt Jong Ajax-speler die het eerste kan bereiken: Hij is vrij compleet

Stam noemt Jong Ajax-speler die het eerste kan bereiken: "Hij is vrij compleet"

05-03-2016 07:44
5

Jaap Stam voorziet een grote toekomst voor Frenkie de Jong. De achttienjarige middenvelder kwam aan het begin van het seizoen over van Willem ll en speelt nu bij Jong Ajax, onder de vleugels van de voormalige topverdediger. Stam denkt dat de jongeling het in zich heeft om Ajax 1 te bereiken.

"Hij is vrij compleet. Waar hij op moet letten is om in de laatste fase zo effectief mogelijk te zijn en overzicht te blijven houden", vertelt zijn trainer tegen het Brabants Dagblad. "Of hij het ook daadwerkelijk gaat redden, is lastig te zeggen voor mij. Daarvoor ben je afhankelijk van de hoofdtrainer en van jezelf. Blijven presteren en openstaan voor coaching."

Komend weekend gaat Ajax op bezoek bij Willem ll, de oude ploeg van De Jong. De jonge spelmaker blijft neutraal. "Ik juich niet als Willem II scoort, maar ook niet bij een doelpunt van Ajax. Bij Willem II heb ik mijn debuut gemaakt in het betaald voetbal, maar nu heb ik pas echt het gevoel dat ik profvoetballer ben. Bij Jong Ajax speel ik elke week", zegt de jonge middenvelder.