Vitesse komt door Chinese goaltjesdief héél goed weg bij stug Roda

Vitesse komt door Chinese goaltjesdief héél goed weg bij stug Roda

06-03-2016 16:22
7

Vitesse heeft een benauwde zege geboekt op bezoek bij Roda JC Kerkrade. Dankzij 'spits'  Isaiah Brown en Yuning Zhang, die in de absolute slotfase scoorde, werd het 2-1. Namens Roda mikte Mike van Duinen raak.

In Kerkrade deelde Vitesse eerst wat speldenprikjes uit, voordat Roda aan het creëren van kansen mocht denken. Georgiy Zhukov en Arjan Swinkels probeerden het wel, maar konden Vitesse-keeper Eloy Room niet in verlegenheid brengen. Aan de andere kant deed de gelegenheidsspits Brown dat wel bij Roda-doelman Benjamin van Leer. Hij nam een lange bal van Maikel van der Werff prachtig aan en schoot de 0-1 tegen de touwen.

Vlak voor en vlak na rust kon Van Leer zijn ploeg wel redden bij pogingen van Lewis Baker en wederom Brown. Dat zorgde ervoor dat Roda in de wedstrijd bleef en zelf aan een goed resultaat mocht denken. Na een uur zette Rydell Poepon goed door, waarna Van Duinen gemakkelijk de gelijkmaker achter Room kon mikken (1-1). Daarna kregen de Limburgers het op de heupen.

Poepon zorgde zelf bijna nog voor de 2-1, maar na een schitterende 'Van Basten-knal' uit de draai tikte Room de bal net over. Vitesse sloeg aan het klungelen in de voorhoede, nam veel te veel tijd en spaarde Roda, dat ook wat kansen kreeg. Jordy Buijs kopte nog via de paal naast. In de absolute slotfase kwam er alsnog een winnaar. Vitessenaar Zhang mikte raak en bezorgde zijn club de zege: 1-2.