Update: FC Groningen plant presentatie in en kondigt komst Faber aan

Update: FC Groningen plant presentatie in en kondigt komst Faber aan

07-03-2016 16:56
18

Ernest Faber wordt nog deze week gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Groningen. Dat bericht RTV Noord maandagmiddag. Faber is nu nog trainer van NEC, waar hij het seizoen wel zal afmaken.

Faber wordt in de Euroborg de opvolger van Erwin van de Looi, die vorige maand bekendmaakte na dit seizoen te vertrekken. De kans dat FC Groningen een transfersom aan NEC moet betalen, is groot. Faber had nog een doorlopende verbintenis in Nijmegen.

Wedden

Meer odds

De voormalig voetballer droeg zelf ook het shirt van FC Groningen, al was dat slechts kort. In 1994 werd hij door PSV een half seizoen aan FC Groningen verhuurd. In totaal kwam hij elf keer in actie voor de noorderlingen.

Naast Faber waren ook Dick Lukkien, huidig assistent bij Groningen, en Art Langeler kandidaten om Van de Looi op te volgen. De belangrijkste opdracht voor Faber zal zijn om FC Groningen aan het scoren te krijgen. De ploeg maakte dit seizoen slechts dertig treffers. Opvallend is dat Faber met NEC 29 keer scoorde en het dus niet veel beter deed. FC Groningen heeft de aanstelling van Faber nog niet bevestigd.

Update 16.56 uur
FC Groningen heeft op de website aangekondigd dat Faber vanaf komende zomer de hoofdtrainer is. Op dinsdagmiddag volgt de presentatie van de huidige trainer van NEC, zo melden de noorderlingen.