Afleiding voor gamende Twente-spelers: 'Ik ben denk ik nog wel aardig op niveau'

Afleiding voor gamende Twente-spelers: 'Ik ben denk ik nog wel aardig op niveau'

07-03-2016 16:15

In tijden van crisis is wat afleiding welkom voor de spelers van FC Twente. Jelle van der Heyden en Jeroen van der Lely namen het afgelopen week op tegen een aantal jonge fans en Koning FIFA.

Op het door Twente georganiseerde FIFA-toernooi in de Grolsch Veste maakten de middenvelder en verdediger hun opwachting. "Ik game veel, maar doe vooral Call of Duty. FIFA doe ik heel af en toe", zegt Van der Heyden tegen FC Twente TV. Over zijn FIFA-niveau: "Ik heb betere tijden gekend. Ik heb al een tijdje niet gespeeld, maar ik denk dat ik nog wel aardig op niveau ben."

De twee Tukkers moesten aan de bak, want ook Koning FIFA deed mee. Zowel Van der Heyden als Van der Lely ("nee, ik ben eigenlijk niet zo heel goed in FIFA, helaas") ging eraf met 2-0. "Ze deden het heel goed. Vooral Jelle van der Heyden, die hield het nog lang vol. Goeie gasten", aldus Koen Weijland, alias Koning FIFA.

Van der Heyden: "Het ging op zich wel gelijk op. Ik moet zeggen: hij speelde goed, hij las het spelletje goed. 2-0 verloren, maar ik was wel aan hem gewaagd. Welke voetbalskills ik van het veld gebruik in FIFA? Ik denk vooral de trucjes, ja. Dat zal het wel zijn", lacht Van der Heyden, die verder schatert als Van der Lely 'slidings, dat doe ik vooral' antwoordt. "Ja, dat doe je ook op het veld."