'Lavezzi strijkt bizarre winstbonus op door korte invalbeurt voor Hebei'

'Lavezzi strijkt bizarre winstbonus op door korte invalbeurt voor Hebei'

Gepubliceerd: dinsdag 8 maart 2016 om 16:45di 08-03-2016 om 16:45

Ezequiel Lavezzi had een goede reden om vorige maand voor een avontuur in China te kiezen. De overstap van Paris Saint-Germain naar Hebei Zhongji legt hem namelijk geen windeieren.

Lavezzi kwam vrijdag slechts twintig minuten in actie voor zijn nieuwe club, maar ontving daardoor wel een winstpremie van zestigduizend euro, meldt L'Equipe. Dat is dus drieduizend euro voor iedere gespeelde minuut. Overigens kwam de Argentijn in het veld voor Gervinho, die in de afgelopen transferperiode eveneens naar het Verre Oosten trok.

Lavezzi zit er toch al warmpjes bij sinds zijn overstap van Paris Saint-Germain. Naar verluidt heeft de dertigjarige aanvaller een jaarsalaris van veertien miljoen euro. Hij had de afgelopen transferperiode ook kunnen opteren voor een transfer naar Chelsea, Manchester United of Internazionale. "Het project van deze club staat mij aan", liet hij evenwel weten.

Hebei trapte het nieuwe seizoen in China af met een 1-2 zege bij Guangzhou. Aan de koopwoede van de Chinese clubs kwam de afgelopen maanden maar geen einde. Diverse grote namen als Jackson Martinez (Atlético Madrid) en Ramires (Chelsea) werden eveneens naar Azië gehaald.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws