'Louis is een geweldige coach, maar zijn stijl past niet bij United'

'Louis is een geweldige coach, maar zijn stijl past niet bij United'

08-03-2016 20:18
2

Iedere coach heeft voor- en tegenstanders, zeker Louis van Gaal. De oud-prof en voormalig Manchester United-speler Andrei Kanchelskis behoort tot het kamp van de tegenstanders. De Russische aanvaller vindt Van Gaal niet goed bij United passen.

"Louis is een geweldige coach met veel internationale ervaring, maar zijn stijl past niet bij United", zegt Kanchelskis tegen bwin. De voormalige speler van onder meer Glasgow Rangers, Everton en Fiorentina vindt dat de aanvallers van United niet goed genoeg bediend worden.

"De beste clubs hebben een filosofie en United speelde altijd attractief voetbal, met snel voetbal over de vleugels en bovendien ontwikkelden zich er jonge spelers", aldus de 47-jarige Rus. "Het positieve is nu dat Van Gaal recent jonge spelers het vertrouwen geeft. Dat geeft hem misschien meer krediet bij de fans en de club."

Kanchelskis maakt ook nog een vergelijking met Sir Alex Ferguson. "Het spijt me voor Louis, maar in zijn voetsporen treden is onmogelijk. Ik denk gewoon niet dat hij de juiste manager is voor Manchester United."