In het kort: crisis Marseille blijft aanhouden, FC Twente wil snel akkoord

In het kort: crisis Marseille blijft aanhouden, FC Twente wil snel akkoord

09-03-2016 21:15
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Marseille blijft sukkelen
Olympique Marseille blijft kwakkelen in de Franse Ligue 1. De ploeg, slechts elfde in de competitie, won al sinds begin februari geen competitiewedstrijd meer en moest ook op bezoek bij Gazélec Ajaccio genoegen nemen met een punt (1-1). Remi Cabella zette Marseille tien minuten voor tijd nog wel op voorsprong met een knappe goal, maar vijf minuten later bepaalde Mohamed Larbi de eindstand op 1-1. Bij Marseille speelde Karim Rekik negentig minuten mee.

Twente wil snel duidelijkheid hebben

FC Twente wil nog deze maand een akkoord met de crediteuren bereiken. De deadline is 1 mei, maar volgens Tubantia willen de Tukkers het niet op het laatste moment aan laten komen. Twente wil de papieren vóór de eerstvolgende vergadering van de licentiecommissie in orde hebben. Het eerste overleg vindt 4 april plaats. Twente moet een akkoord krijgen met vijftien crediteuren, wat nodig is voor de garantstelling van 32 miljoen euro van de gemeente Enschede. Het voorbestaan van de club hangt van dit akkoord af.

Rechtbank houdt zaak Sno aan
De rechtbank houdt de zaak tegen oud-Ajacied Evander Sno en twee familieleden aan. De zaak diende woensdagmorgen, waar de drie verdachten niet aanwezig waren. Sno en zijn famieleden worden verdacht van zware mishandeling en poging tot doodslag. Het drietal was niet in de rechtszaal aanwezig. Volgens AT5 willen de advocaten door het OM vertoonde bewakingsbeelden van het incident rustig bekijken. Na een schorsing besloot de rechtbank de zaak aan te houden. Wanneer het proces verder gaat, is onbekend.

Premier League-clubs maken afspraken over uitfans
De twintig clubs uit de Premier League hebben samen een maximale prijs per kaartje voor uitfans vastgesteld. Supporters van de bezoekende club gaan in het nieuwe seizoen maximaal omgerekend zo'n 39 euro betalen. Aanleiding zijn de protesten tegen de soms torenhoge prijzen. De afspraak geldt voor de komende drie jaren, staat in een verklaring op de website van de Premier League.

Eindhoven steunt PSV
Mocht het PSV dit jaar opnieuw lukken om landskampioen te worden, dan hoeft het zich geen zorgen te maken over een kampioensfeest. De gemeente Eindhoven blijft gewoon meebetalen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De Christen Unie had vragen bij de hoge kosten die het feestje vorig jaar met zich meebracht. De Eindhovense gemeenteraad draagt PSV echter op handen en wil het liefst dat de club ieder jaar kampioen wordt. De kosten die een kampioensfeest met zich meebrengen, neemt de raad voor lief. PSV betaalt zelf een bedrag van rond de 60.000 euro mee.

Spannende dag Sno
Voor Evander Sno is het een spannende dag. Hij staat woensdag voor de rechtbank in Amsterdam. De 28-jarige oud-speler van NAC Breda, Celtic en Ajax wordt verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling. De slachtoffers zouden meerdere keren geslagen en schopt zijn in hun gezicht, ook al toen ze op de grond lagen. "Poging doodslag is zwaar overdreven. Ze maken het echt veel groter en zwaarder dan het was”, zei Sno eerder al tegen het Algemeen Dagblad.