Hasselbaink jaagt met Duitsers op 'Georgische Messi' met Vitesse-verleden

Hasselbaink jaagt met Duitsers op 'Georgische Messi' met Vitesse-verleden

09-03-2016 15:51

Giorgi Chanturia staat voor een overstap naar de Bundesliga. De aanvaller van MSV Duisburg, die in het verleden bij Vitesse speelde, staat in de belangstelling van 1. FC Köln en Werder Bremen.

Duisburg draait dramatisch in de Tweede Bundesliga, maar Chanturia weet zich positief te onderscheiden. De Georgiër was tot op heden goed voor twee doelpunten in dertien wedstrijden. Geen indrukwekkende cijfers, maar Köln en Werder hebben volgens Duitse media genoeg gezien.

De twee clubs hebben zich nog niet officieel gemeld bij Duisberg, maar dat zou een kwestie van tijd zijn. "Met Duisburg gaat het niet zo goed, maar Giorgi heeft niks te klagen", stelt zaakwaarnemer Sercan Güvenisik. "We wachten nu op een aanbieding van de geïnteresseerde clubs."

Op de achtergrond sluimert intussen de interesse van Crystal Palace, terwijl het Queens Park Rangers van Jerrel Hasselbaink ook op het vinkentouw zit. Chanturia is in Nederland vooral bekend van zijn tijd bij Vitesse, waar hij debuteerde in betaald voetbal. In 2014 verliet hij de Arnhemse club voor CFR Cluj. De 'Georgische Messi' speelt sinds dit seizoen in Duitsland.