Faber geeft geen gehoor aan wens van NEC-supporters: 'Inherent aan het voetbal'

Faber geeft geen gehoor aan wens van NEC-supporters: 'Inherent aan het voetbal'

Gepubliceerd: donderdag 10 maart 2016 om 07:30do 10-03-2016 om 07:30

Als het aan een deel van de aanhang van NEC ligt, vertrekt trainer Ernest Faber per direct. Fans voelen zich geprovoceerd nu hun trainer na dit seizoen naar FC Groningen vertrekt. Bovendien noemen ze de bekendmaking slecht getimed. Faber is echter niet van plan vroegtijdig te vertrekken en ook de clubleiding staat achter hem.

Faber toont begrip voor de reacties van de fans. "De trainer gaat weg en dat wordt in het seizoen bekend. Dat doet de fans pijn", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk is dat alles niet leuk voor mij, maar het is wel inherent aan het voetbal. Van een vertrouwensbreuk is wat mij betreft daarom ook helemaal geen sprake. Vakinhoudelijk kan ik heel goed werken bij NEC. Deze groep wil het seizoen in stijl afsluiten. Ik ook. Pas na de zomer ga ik aan de slag bij FC Groningen."

Algemeen directeur Bart van Ingen steunt Faber. "Wat ons betreft, is er geen enkele reden om het seizoen niet met Ernest Faber af te maken. Sterker: zonder enige schroom kan ik zeggen dat dát zal gebeuren", zegt Van Ingen, die ook begrip heeft voor de emoties bij de fans. "Voor iedereen bij NEC moet het clubbelang nu op 1 staan. Ik vind dat we met zijn allen onze kop er bij moeten houden. Dat betekent supporters, staf en de club als geheel. We hebben een gezamenlijk doel."

Ook Harold Bastiaans, voorzitter van de supportersvereniging van NEC, staat achter Faber. "Er is begrip voor de onvrede over de situatie. Maar we moeten respectvol met elkaar omgaan en samen het seizoen afmaken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Faber het seizoen nog afmaken bij NEC?

(551 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws