'Heerenveen heeft andere kandidaat op het oog na afhaken van Langeler'

'Heerenveen heeft andere kandidaat op het oog na afhaken van Langeler'

10-03-2016 07:45
13

Nu Art Langeler geen topkandidaat meer is om bij sc Heerenveen Foppe de Haan op te volgen als hoofdtrainer, schakelen de Friezen door. De club gaat zich op een andere naam richten: Jurgen Streppel (46) van Willem II.

De Leeuwarder Courant heeft via ingewijden vernomen dat Streppel een belangrijke kandidaat is om het roer straks van De Haan over te nemen. Omdat Streppel graag met drie aanvallers speelt, past hij in de profielschets van Heerenveen.

Wedden

Meer odds

De huidige trainer van Willem II heeft in Tilburg nog een verbintenis tot medio 2017. Streppel staat open voor een vertrek en volgens de regionale krant ziet hij het hoofdtrainerschap bij Heerenveen als een stap hogerop. Hij is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Willem II. Daarvoor was Streppel lange tijd werkzaam bij Helmond Sport, zowel als assistent en als eindverantwoordelijke.

Streppel zal eerst Willem II moeten behoeden voor degradatie. De Tricolores staan drie punten boven de gevarenzone. Voor Heerenveen lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De nummer twaalf van de Eredivisie komt niet meer in gevaar, maar tegelijkertijd zijn de play-offs voor Europees voetbal ook ver weg.