Scamacca was snel overtuigd door PSV: Toen wilde ik niet meer van de rest horen

Scamacca was snel overtuigd door PSV: "Toen wilde ik niet meer van de rest horen"

10-03-2016 15:02
41

Vorig jaar maakte Gianlucca Scamacca de opvallende overstap van de jeugdopleiding van AS Roma naar die van PSV. Op de Herdgang heeft de Italiaanse spits inmiddels laten zien veel kwaliteit te hebben. 

In gesprek met PSV TV licht Scamacca zijn opvallende vertrek naar Eindhoven toe. "In Italië krijg je als jongere de kans niet om jezelf in de kijker te spelen en beter te worden. Als je als jongere in Italië goed bent, dan werken ze er niet aan dat je steeds beter wordt. Dan moet je gewoon kampioenschappen winnen en zo", vertelt de aanvaller openhartig tegenover het clubkanaal.

PSV was niet de enige club die voor Scamacca in de race was. Er waren ook andere clubs geïnteresseerd. "Maar hier vond ik het meteen goed. Toen wilde ik niet eens meer van de rest horen." De professionele uitstraling van PSV's jeugdopleiding was volgens Scamacca doorslaggevend. "Het sportcomplex overtuigde mij. Verder heb ik de trainingen bekeken en dat zag er goed uit. Ze doen veel met de bal."

De Italiaan wordt door velen een grote toekomst toegedicht - hij werd zelfs 'de nieuwe Zlatan genoemd - maar zelf blijft hij nuchter onder de status die hij zichzelf in een korte tijd op de Herdgang verschaft heeft. "Ik denk er alleen maar aan om alles te geven op de training en in de wedstrijden. Alleen door hard werken en dag in dag uit alles te geven kom ik misschien ooit zover."