Letschert 'één van de besten van Nederland': 'Opdonderen jij, blijf van me af'

Letschert 'één van de besten van Nederland': 'Opdonderen jij, blijf van me af'

11-03-2016 07:53
10

Bondscoach Danny Blind verbaasde dinsdag vriend en vijand door Timo Letschert op te nemen in de voorselectie van het Nederlands elftal. John de Wolf vindt de uitnodiging voor de stopper van FC Utrecht 'dikverdiend'. 

"Letschert is een pure verdediger, die worden ondergewaardeerd. In Nederland moeten gasten achterin de opbouw verzorgen, indribbelen en weet ik niet wat meer, maar het echte verdedigen zijn we verleerd", vertelt de voormalig Feyenoorder aan het Dagblad van het Noorden. "Timo kan dat wel, is kopsterk en verliest bijna nooit een duel. Zo lopen er niet veel rond in Nederland."

Wedden

Meer odds

De Wolf zag Letschert (22) dit seizoen regelmatig aan het werk. "Op zijn positie is hij simpelweg één van de besten van Nederland. Vroeger bij FC Groningen was het een jongen die om het minste of geringste ontplofte, maar tegenwoordig is hij heel rustig."

"Ja, tegen Heerenveen werd hij even boos nadat Mitchell te Vrede hem een keek gaf. Maar die houding van opdonderen jij, blijf van me af, ik laat niet met me dollen mag ik wel", vervolgt De Wolf. "Het zegt ook iets over iemands persoonlijkheid. Hij is één brok dynamiet, speelt vol passie, zo zie ik ze graag."