In het kort: Huntelaar onderuit met Schalke, PSG kan titel grijpen

In het kort: Huntelaar onderuit met Schalke, PSG kan titel grijpen

11-03-2016 22:40
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Huntelaar verliest met Schalke
Schalke 04 heeft op bezoek bij Hertha BSC een nederlaag moeten slikken. De hoofdstedelingen waren door doelpunten van Vedad Ibisevic en Niklas Stark met 2-0 te sterk. Bij Schalke speelde Klaas-Jan Huntelaar negentig minuten mee. De club uit Gelsenkirchen staat vierde en heeft nu vier punten minder dan nummer drie Hertha.

Titel lonkt voor PSG
Paris Saint-Germain kan komend weekend al kampioen van Frankrijk worden. De hoofdstedelingen zagen AS Monaco vrijdagavond met 2-2 gelijkspelen tegen Stade Reims, waardoor een overwinning op Troyes volstaat om de titel te grijpen. Met nog acht duels te gaan zou het verschil met Monaco dan immers 25 punten zijn.

Juventus wint dankzij Dybala
Een doelpunt van Paulo Dybala bleek vrijdagavond voldoende voor Juventus om te winnen van Sassuolo. De Oude Dame blijft door de zege aan kop in de Serie A, met zes punten en een wedstrijd meer dan Napoli. Voor Gianluigi Buffon werd het een bijzondere avond. De doelman verbrak het record van Dino Zoff door 926 minuten zijn doel schoon te houden.

Arsenal moet Ramsey een maand missen

Arsenal-coach Arsène Wenger kan in een cruciale fase van het seizoen geen beroep doen op Aaron Ramsey. De middenvelder moet vier weken toekijken met een dijbeenblessure. Hij mist onder meer de return tegen FC Barcelona in de Champions League. Ook de competitiewedstrijden tegen Everton, Watford en West Ham United gaan aan hem voorbij.

Rechter pleit Barcelona vrij in Neymar-transfer
FC Barcelona, voorzitter Josep Maria Bartomeu en diens voorganger Sandro Rosell hoeven geen vervolging meer te vrezen in de zaak rond de transfer van Neymar. Een rechtbank in Barcelona gaf de drie partijen gelijk in een beroepsprocedure die zij hadden aangespannen. Barça werd ervan verdacht voor 13 miljoen belastingen te hebben ontdoken bij de overgang van Neymar van Santos naar Barcelona in 2013.

NAC-fans moeten bier voortaan opdrinken
NAC Breda is klaar met de supporters die hun alcoholische versnapering nog wel eens door de lucht willen gooien. 'Laat het bier in je keel verdwijnen en niet in de nek van de supporter die voor je zit', luidt het statement. NAC kan forse boetes krijgen voor 'het morsen van bier'. De club dreigt die boetes te gaan verhalen op de daders en schroomt niet om stadionverboden uit te delen.

Tuchtcommissie handhaaft straf Fischer
Excelsior kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen geen beroep doen op Sander Fischer. De aanvoerder van de Kralingers is door de tuchtcommissie voor één duel geschorst. Fischer kreeg vorig weekend een rode kaart in het duel met AZ (2-0 verlies), toen hij Vincent Janssen naar de grond werkte en een strafschop veroorzaakte.

Pochettino troeft Koeman en Hiddink af
Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino is door de Premier League uitgeroepen tot Manager van de Maand over februari. De Argentijnse trainer wist met Spurs in die maand viermaal te winnen in competitieverband. Ook Ronald Koeman (Southampton) en Guus Hiddink (Chelsea) waren genomineerd. Fraser Forster, goalie van Southampton, is uitgeroepen tot Speler van de Maand. 

Ajax haalt drietal weg bij Almere City
Enrico Duenas Hernandez, Nordin Musampa en Tristan Gooijer verkassen van Almere City naar Ajax. De Jupiler League-formatie maakt dat vrijdag via de officiële kanalen bekend. Hernandez en Musampa spelen momenteel in de C1 van Almere City. Gooijer maakt zijn minuten in de D2. 

Samaras aan de slag in de Verenigde Staten
Georgios Samaras heeft een nieuwe club gevonden. Rayo OKC, een ploeg uit de North-American Soccer League, maakt via de officiële kanalen bekend dat de Griekse aanvaller is vastgelegd. De 31-jarige Samaras speelde in het verleden voor onder meer sc Heerenveen en Manchester City.