Ik baal er nog steeds van dat ik nooit mijn debuut heb gemaakt in Ajax 1

"Ik baal er nog steeds van dat ik nooit mijn debuut heb gemaakt in Ajax 1"

11-03-2016 11:23
1

Rydell Poepon streek in januari neer in Kerkrade. In dienst van Roda JC hoopt de spits, die zich de laatste jaren ontpopte tot een voetbalnomade, rust te vinden.

Letterlijk, want de Amsterdammer heeft behoefte aan kalmte. Elke week gaat hij naar de hoofdstad. "Dan ga ik lekker eten bij mijn moeder", vertelt Poepon aan de NOS. Het Limburgse land is voor de rest van de week zijn nieuwe thuis. Lachend: "Ik hou namelijk erg van mijn slaap."

Poepon, die in de winter zijn contract bij het Azerbeidzjaanse Qarabag liet ontbinden, doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Tot een doorbraak kwam het niet. "Volgens trainer Henk ten Cate was ik niet goed genoeg voor het eerste. Ik baal er nog steeds van dat ik nooit mijn debuut heb gemaakt in Ajax 1. Maar Ajax zal altijd in mijn hart zitten."

Vrijdagavond keert Poepon met Roda terug op De Vijverberg, het thuis van De Graafschap. Het verschil tussen de twee clubs bedraagt veertien punten. "Ik denk niet dat De Graafschap massaal zal verdedigen", verwacht hij. "Daarnaast heb ik er veel vertrouwen in dat we ons zullen handhaven in de Eredivisie. Er is geen angst voor degradatie in de groep."