Update: Newcastle geeft gas en heeft opvolger van McClaren binnen

Update: Newcastle geeft gas en heeft opvolger van McClaren binnen

11-03-2016 12:38
5

Steve McClaren heeft vrijdag definitief zijn congé gekregen als manager van Newcastle United. De opvolger van de Engelsman is intussen in aantocht op St. James' Park.

McClaren is er in zijn debuutseizoen niet in geslaagd om Newcastle op de rit te krijgen en stond al de hele week met één been buiten de deur. Na het bericht van Sky Sports donderdag kwam vrijdag de bevestiging. McClaren, die slechts zes Premier League-wedstrijden in zijn acht maanden 'in charge' won, is ontslagen als manager van de nummer negentien van de Premier League.

De opvolger van de oud-bondscoach lijkt al een zekerheid. Rafa Benitez is op het vliegtuig naar Noord-Engeland gestapt en zal waarschijnlijk zaterdag worden gepresenteerd als nieuwe manager. Verwacht wordt dat hij maandag in de competitiewedstrijd tegen koploper Leicester City al op de bank zit.

Newcastle heeft de wisseling van de wacht op St. James' Park vrijdag kort na het middaguur officieel bevestigd. Dat McClaren vrijdag pas wordt ingeruild voor Benitez, heeft te maken met het feit dat de Spaanse oud-trainer van Liverpool en Real Madrid niet met The Magpies wilde praten zolang McClaren nog niet was vertrokken.

Update 15.38: Rafa Benitez is officieel de nieuwe manager van Newcastle United. Dat bevestigt de geplaagde Premier League-club vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Benitez tekent voor drie jaar op St. James' Park, maar kan vertrekken als hij Newcastle degradeert. "De uitdaging is groot en dus ook heel interessant. Ik ben hier heel blij mee", reageert Benitez, die maandag tegen Leicester City voor het eerst op de bank zit.