Owusu-Abeyie blijft zwerven en meldt zich bij nummer twaalf van Eredivisie

Owusu-Abeyie blijft zwerven en meldt zich bij nummer twaalf van Eredivisie

11-03-2016 14:05
7

Een opvallende 'transfer' van Quincy Owusu-Abeyie in Friesland. De Ghanese aanvaller meldde zich deze week bij sc Heerenveen en heeft toestemming gekregen om mee te trainen.

Owusu-Abeyie dook eerder dit jaar op bij SC Cambuur en krijgt nu de kans om bij de buurman uit Heerenveen zijn conditie peil te houden. Dat meldt Tjerkstra Media. De voormalig international van Jong Oranje trainde donderdag voor de eerste keer mee met de beloften van Heerenveen.

De 'move' van Owusu-Abeyie naar Heerenveen komt niet volledig uit de lucht vallen. De aanvaller kent Foppe de Haan, trainer van de Friese hoofdmacht, goed uit hun gezamenlijke tijd bij Jong Oranje. Owusu-Abeyie was destijds één van de grote smaakmakers op het jeugd-WK in eigen land.

"Alles lukte, Quincy was absoluut de smaakmaker", liet De Haan al eens optekenen in het Algemeen Dagblad. De inmiddels 29-jarige Owusu-Abeyie is clubloos sinds zijn vertrek bij het Portugese Boavista vorig jaar. Hij heeft verder clubs als Arsenal, Spartak Moskou, Celta de Vigo, Málaga en Panathinaikos achter zijn naam.