Transfervrije Tukker wacht af: 'Ze kunnen nu niet denken aan nieuwe contracten'

Transfervrije Tukker wacht af: 'Ze kunnen nu niet denken aan nieuwe contracten'

11-03-2016 16:13
2

Robbert Schilder (29) heeft nog geen benul van waar hij na de zomer speelt. Het contract van de vleugelverdediger van FC Twente loopt op 1 juli aanstaande af. Over eventuele verlenging is nog niet gesproken, erkent Schilder in gesprek met RTV Oost. 

"Voor FC Twente is het nu in eerste instantie overleven. En ze kunnen nog helemaal niet denken aan nieuwe contracten. Ik laat het wel op me afkomen en moet voor mezelf kijken wat ik wil", legt de linkspoot uit. "Ik ben niet gespannen over de situatie. Voor mij is het wel belangrijk dat ik speel. Verder weten ze in Nederland wel wat voor speler ik ben."

Vanwege verschillende blessures kwam Schilder dit seizoen pas vijftien keer in actie in de Eredivisie. Trainer René Hake constateerde onlangs dat de back 'wel erg vaak wat heeft'. Die opmerking kan op weinig sympathie rekenen bij de oud-speler van Ajax en NAC. "Ik ken die geluiden niet en dat zou ik ook wat overdreven vinden. Ik heb dit seizoen lopen kwakkelen. Maar het seizoen hiervoor dertig wedstrijden gespeeld en daarvoor zelfs veertig."