In één week tijd kan alles veranderen bij een ploeg, zo ook bij Feyenoord

"In één week tijd kan alles veranderen bij een ploeg, zo ook bij Feyenoord"

11-03-2016 22:12
2

Voor Feyenoord staat aanstaande zondag tegen Vitesse en dat is een belangrijke wedstrijd met het oog op de strijd om de derde plaats. Vitesse-trainer Rob Maas ziet het duel tussen de nummers drie en zes als een topwedstrijd. 

"Voor ons is het een heel mooi affiche. Ik benader het ook als een topwedstrijd, je speelt tegen een topploeg", vertelt Maas tegenover Voetbal International. "In één week tijd kan alles veranderen bij een ploeg, zo ook bij Feyenoord. Ze boeken drie overwinningen in één week en ze bereiken de finale van de KNVB Beker. Dat geeft ze vertrouwen, we moeten flink bij de les zijn. Punten doen wonderen, zo werkt het nu eenmaal."

Dat geldt ook voor Vitesse, dat afgelopen week won op bezoek bij Roda JC (1-2). "Ik was blij met die overwinning. Roda-uit is namelijk geen makkelijke wedstrijd. De jongens werken hard en dan zie je ook opluchtig als het er uit komt waar ze heel de week voor werkten. Het kwam er tactisch gezien ook enigszins uit. Dat is leuk om te zien en geeft de jongens voldoening."

De wedstrijd is erg belangrijk met het oog op de derde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op kwalificatieduels van de Europa League. "Het kan alle kanten op. We kunnen derde worden, maar ook op plek tien staan. Ik houd me daar niet zo veel mee bezig, wij leven van wedstrijd naar wedstrijd. Aan het einde van de rit zien we wel waar we terecht komen."