Bijzonder verhaal bij PEC: 'Kwam er achter dat ik verkeerde keuze had gemaakt'

Bijzonder verhaal bij PEC: 'Kwam er achter dat ik verkeerde keuze had gemaakt'

12-03-2016 16:45

Het carrièreverloop van Dario Tanda (21) is opmerkelijk te noemen. Via FC Twente belandde de middenvelder afgelopen zomer bij Go Ahead Eagles. Tanda leverde al snel zijn contract in en speelt sinds januari voor PEC Zwolle, de grote rivaal van Go Ahead. 

Tanda trainde na zijn snelle vertrek uit Deventer enkele maanden mee bij de beloften van FC Twente. "Ik kwam er na een maand bij Go Ahead achter dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Ik had geen plezier meer, was vooral teleurgesteld in mijzelf", blikt hij terug met dagblad de Stentor. "Wat ik daarna echt heb geleerd, is dat ik voetballer wil zijn."

PEC bood hem onderdak. Tanda speelt nu op amateurbasis voor het keurkorps van trainer Ron Jans. Dit weekend staat voor PEC en Tanda de confrontatie met Twente op het programma. "Het is nu mijn streven een contract bij PEC af te dwingen voor komend seizoen. Daar werk ik hard voor."

"Ik ben een echte zes, een spelverdeler die zijn duels moet winnen. Zoals Kamohelo Mokotjo, ja. Dat is een speler die al weet wat er moet gebeuren voordat hij de bal krijgt. Hij kan vooruitkijken. Zo'n speler hoop ik ook te worden", besluit Tanda.