Van der Sar grapt na heroïsch optreden: 'Weet niet of kuiten dat zouden redden'

12-03-2016 21:24
2

Edwin van der Sar kon ondanks zijn rentree als doelman puntenverlies voor zijn oude club VV Noordwijk niet voorkomen. De Ajax-directeur (45) maakte zich onsterfelijk door vlak voor rust een penalty van Jodan Boys-speler Jorn van Lunteren te keren. In Noordwijk werd het uiteindelijk 1-1.

Van der Sar was onder de indruk van alle aandacht die het duel kreeg. "Het leefde, dat is mooi", vertelde Van der Sar na de wedstrijd aan Omroep West. "Toen het heel lang 0-1 bleef staan, dacht ik nog mee naar voren te gaan. Maar ik weet niet of mijn kuiten dat zouden redden", grapte de record-international van Oranje

Vlak voor rust hoopte Van Lunteren de score te openen namens Jodan Boys. Van der Sar keerde zijn inzet vanaf elf meter. "Ik kan wel stoer zeggen dat het niks met me doet als hij tegenover me staat, maar dat is niet zo. Ik schiet hem altijd in die hoek, maar nu schoot ik hem niet goed in", aldus Van Lunteren.

Noordwijk-aanvaller Jaap van Duijn zorgde in blessuretijd nog voor een punt. Hij begrijpt de frustaties van de reservedoelmannen. "Als ze mij dit hadden geflikt, had ik mijn spullen ingeleverd."