Goudhaantje Janssen schiet AZ naar overwinning op machteloos Willem II

Goudhaantje Janssen schiet AZ naar overwinning op machteloos Willem II

12-03-2016 21:35
7

AZ heeft zaterdagavond een 2-0 zege geboekt op Willem II. Topscorer Vincent Janssen was de grote man aan de zijde van de Alkmaarders. Hij tekende na de pauze voor beide treffers in Tilburg. Janssen staat nu op negentien competitietreffers. 

Willem II scoorde niet in de laatste drie thuisduels in de Eredivisie en ook tegen AZ was de formatie van trainer Jurgen Streppel niet bij machte om écht gevaarlijk te worden. De gasten uit Alkmaar sloegen na de pauze toe. Eerst scoorde Janssen vanaf de strafschopstip, na een handsbal van Funso Ojo. Even later gooide de jonge aanvaller de wedstrijd in het slot. Na een mooie combinatie met Joris van Overeem passeerde hij Kostas Lamprou in de verre hoek.

Door de zege in Tilburg heeft AZ nu drie punten (46) voorsprong op nummer vier Feyenoord, dat zondag nog in actie komt. De Rotterdammers gaan op bezoek bij Vitesse. Willem II, dat vijftiende staat, heeft nu nog drie punten voorsprong op Excelsior, maar bij thuiswinst op het kwakkelende Groningen kan die ploeg later op de avond op gelijke hoogte komen met de Tricolores.