Raadsfracties zetten Aboutaleb onder druk: 'Politie had wél contact met fans'

13 maart om 13:07

De politie heeft voorafgaand aan de demonstratie bij De Kuip wel degelijk overleg gevoerd met de organisatie. Dat stellen de raadsracties van D66, VVD, SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren in een brief met 57 nieuwe vragen over de massale arrestaties op 21 februari, meldt RTV Rijnmond.

De fracties zeggen dat ze concrete signalen hebben ontvangen dat er overleg is geweest over de wijze waarop de demonstratie kon plaatsvinden en dat er afspraken waren over de te volgen route. Burgemeester Ahmed Aboutaleb zei eerder nog in de raad dat er geen 'serieus aanspreekpunt' was voor de demonstratie'.

De Feyenoord-supporters demonstreerden vanwege de slechte prestaties van de club en de rol van het bestuur daarin. Vooral algemeen directeur Eric Gudde ligt onder vuur bij de fans. De demonstratie liep uit de hand toen de menigte zich richting het Maasgebouw begaf, waar het bestuur van Feyenoord zit. Liefst 326 mensen werden aangehouden.

Raadsleden hebben er grote moeite mee dat er ook ouders en kinderen zouden zijn opgepakt. Volgens Aboutaleb waren die ertussenuit gehaald. "Omdat we er honderd procent van uitgaan dat vaders met een klein kind niet uit zijn op rellen", liet de burgemeester weten.