Enrique snapt er niets van: Wat er aan de hand was met Suarez?

Enrique snapt er niets van: "Wat er aan de hand was met Suarez?"

13-03-2016 15:19
2

Luis Enrique was zaterdag na de 6-0 zege op Getafe behoorlijk in zijn wiek geschoten toen hij vragen kreeg over het niet meespelen van Luis Suarez. De Barcelona-trainer had het gevoel dat hij zich moest verantwoorden.

"Het is vreemd om manager van FC Barcelona te zijn, heel vreemd", stak Enrique van wal tegenover Cadena Ser. "Wat er aan de hand was met Suarez? Als ik hem opstel hoor ik 'waarom speelt hij altijd?' En als hij niet meedoet is het 'waarom speelt hij niet?' Hij speelde vandaag niet omdat hij al 850.000 minuten in de benen heeft. Het was het beste om hem rust te geven."

Suarez bleef negentig minuten op de bank tegen Getafe. Ook Ivan Rakitic en Sergio Busquets kregen rust, maar toch won Barcelona eenvoudig met 6-0. "Voor mij als manager is het de perfecte situatie, welke spelers ik ook opstel ze kunnen de uitdaging aan. Het enige probleem dat ik heb, is dat ik niet alle spelers meer speelminuten kan geven", stelt Enrique.

Barcelona probeert zich woensdag ten koste van Arsenal te plaatsen voor de laatste acht van de Champions League. In Londen wonnen de Catalanen al met 2-0.