'Na 'PSV' hebben we in onze groepsapp niet te uitbundig gedaan. Je ziet waarom'

'Na 'PSV' hebben we in onze groepsapp niet te uitbundig gedaan. Je ziet waarom'

14-03-2016 10:09
12

Ajax had door het gelijkspel van PSV tegen sc Heerenveen (1-1) als koploper aan de topper in Eindhoven kunnen beginnen. Het liep echter anders voor de equipe van Frank de Boer, die zelf niet verder kwam dan een 2-2 remise tegen NEC.

"We hadden een tikkie kunnen uitdelen", beseft Davy Klaassen in gesprek met De Telegraaf. "Na de 1-1 van PSV hebben we in onze groepsapp niet te uitbundig gedaan. Je ziet nu waarom." Toch verandert er niet veel aan het strijdplan voor de topper van volgende week. "Wij gaan daarheen om te winnen. Maar dat waren we toch al van plan."

Tegen NEC leek er na de 2-1 geen vuiltje aan de lucht. "Daarna schortte het aan de afwerking", beschrijft Klaassen de beste fase van Ajax. "We waren op dat moment redelijk dominant. Ook de eerste helft vond ik wel dat we vol gas gingen, maar het veldspel was wat minder dan de afgelopen weken. Dan lijkt het al snel of we er niet alles aan deden."

De aanvoerder beseft dat het hoe dan ook beter moet tegen PSV. "Als je twee keer op voorsprong komt en bij een 2-1 stand hen eigenlijk op de knieën hebt, ze al dood zijn zogezegd, laat je ze toch nog ontsnappen. Volgende week moeten we er staan, moeten we vlammen", besluit hij voor de camera van Ajax TV.