Gifbeker nog niet leeg voor Neville, Lazio krijgt ongekend pak slaag

17-03-2016 20:49
3

In een zeer teleurstellend seizoen is Valencia ook uitgeschakeld voor een verder vervolg in de Europa League. De ploeg van trainer Gary Neville stond er lange tijd goed voor tegen Athletic Bilbao, maar had niet voldoende aan een 2-1 zege.

Valencia - Athletic Bilbao 2-1
Athletic had het eerste duel in Baskenland met 1-0 gewonnen, maar liet zich in de eerste helft de kaas van het brood eten door Valencia. De thuisploeg ging wervelend van start en kwam na dertien minuten op een verdiende voorsprong toen Santi Mina uit een rebound trefzeker was. Nog voor rust verdubbelde Valencia vervolgens de marge dankzij een prachtige kopbal van Aderllan Santos.

Lang bleef die tussenstand in de tweede helft op het scorebord staan, maar het perspectief van Valencia veranderde plotseling toen Aduriz een kwartier voor tijd voor het belangrijke uitdoelpunt zorgde. Daardoor gaan de Baskische bezoekers naar de volgende ronde en ligt Valencia eruit.

SS Lazio - Sparta Praag 0-3
De grootste verrassing vond plaats in Rome. Na de 1-1 in Praag had SS Lazio, met Wesley Hoedt als enige Nederlander in de basis, prima papieren om de volgende ronde te bereiken. Daar kwam in Stadio Olimpico echter helemaal niets van terecht. Doelpunten van Borek Dockal, Ladislav Krejci en Luka Juli zorgden al voor rust voor een zeer verrassende tussenstand, waar in de tweede helft geen verandering meer aan kwam.