El Ahmadi op de barricade voor ploeggenoot: 'Vind dat hij te veel kritiek krijgt'

El Ahmadi op de barricade voor ploeggenoot: 'Vind dat hij te veel kritiek krijgt'

20-03-2016 08:58
2

Volgens Karim El Ahmadi bewijst Bilal Basacikoglu momenteel het ongelijk van zijn criticasters. De middenvelder van Feyenoord vindt dat er te veel kritiek is geweest op de vleugelspeler, die in de zomer van 2014 voor zo'n 3,5 miljoen euro werd overgenomen van sc Heerenveen.

Basacikoglu was zaterdag als invaller opnieuw van waarde voor Feyenoord. Hij gaf een assist op Eljero Elia tijdens de 3-1 thuiszege op De Graafschap. "Hij is nog maar twintig jaar. Waar hebben we het over? Hij verdient de credits", zegt El Ahmadi tegen RTV Rijnmond. "Hij is de laatste weken heel goed bezig. Ik vind dat hij te veel kritiek krijgt terwijl hij nog maar twintig jaar is."

El Ahmadi heeft hoge verwachtingen van Basacikoglu. "Als je Bilal iedere dag meemaakt, dan zie je dat er veel kwaliteit is. Hij doet elke wedstrijd zijn best", stelt de Marokkaan, die tegen de Superboeren de aanvoerdersband droeg door de absentie van Dirk Kuyt. "Jongens die van buitenaf naar Feyenoord komen hebben even tijd nodig. Vooral jonge spelers."

"Hij werkt elke dag hard en dat is het belangrijkste. Het is een jongen die voorop in de strijd gaat en ook op de training vanaf minuut één vooraan staat. Ik denk dat het wel goed komt met Bilal", besluit El Ahmadi.