VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier in team vol Tukkers

VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier in team vol Tukkers

21-03-2016 10:00
4

Speelronde 28 in de Eredivisie stond volledig in het teken van de topper tussen PSV en Ajax. Mede door de overwinning zijn de Amsterdammers hofleverancier in VP's Elftal van de Week.

Bram Castro (Heracles Almelo)
Het was niet het weekend van de uitblinkende keepers, maar Castro komt heel aardig in de buurt. Heracles hield de nul tegen Heerenveen en de Belg had een flinke vinger in de pap.

Joel Veltman (Ajax)
Het gaat hem goed af, daar aan de rechterkant. Na amper twee minuten slingerde hij een perfecte voorzet de zestien in, waarna Milik de 0-1 liet aantekenen. Veltman is uitstekend in vorm.

Mike van der Hoorn (Ajax)
De laatste weken een onzekere factor, maar Van der Hoorn liet tegen PSV zien dat hij zichzelf uitstekend heeft ontwikkeld. Had De Jong in zijn zak en won vrijwel al zijn duels.

Stefan Thesker (FC Twente)
Het verhaal van Thesker schrijft zichzelf. Terugkeren bij FC Twente na een tumor en meteen twee keer scoren in het competitieduel met AZ. Met afstand de man van het weekend.

Robin Pröpper (De Graafschap)
Scoren in De Kuip, dat doen niet heel veel Superboeren hem na. Pröpper begon dramatisch aan het seizoen, maar komt er de laatste weken – net als zijn broer – steeds beter in.

Nemanja Gudelj (Ajax)
De beste Ajacied in Eindhoven, samen met Van der Hoorn. Gudelj won bijna al zijn duels en was een van de weinige spelers die de bal vrijwel altijd aan de juiste kleur gaf.

Georgy Zhukov (Roda JC)
Zhukov speelde dit seizoen nog in de Champions League tegen Benfica, Galatasaray en Atlético Madrid en dat is aan zijn spel af te lezen. Volwassen en een serieuze versterking voor Roda.

Hakim Ziyech (FC Twente)
Wat moeten we nog over Ziyech zeggen? De spelmaker was dit keer niet trefzeker, maar raakte het aluminium en was belangrijk met een assist. Een speler van de buitencategorie.

Bilal Basacikoglu (Feyenoord)
Hoe lang kan Van Bronckhorst nog om Basacikoglu heen? De Feyenoord-aanvaller begon afgelopen weekend opnieuw op de bank, maar bewees met een assist opnieuw het ongelijk van zijn trainer.

Dominic Solanke (Vitesse)
Het was het weekend van de invallers, want net als Basacikoglu maakte Solanke optimaal gebruik van de weinige speelminuten die hij kreeg. Scoorde twee keer, waaronder één heerlijke lob.

Sébastien Haller (FC Utrecht)
Met twee doelpunten nam hij Utrecht weer bij de hand. Haller benutte koelbloedig een strafschop en staat inmiddels derde op de topscorerslijst met zestien doelpunten, waarvan zes pingels.