De Tien: topspitsen die komende zomer transfervrij zijn

De Tien: topspitsen die komende zomer transfervrij zijn

22-03-2016 10:10
2

De transferperiode komt er weer aan, maar voor sommige spelers is het nu al mogelijk om onderhandelen met geïnteresseerde partijen. Veel voetballers hebben namelijk een aflopend contract en mogen al vanaf januari met andere clubs praten om elders een voorcontract te tekenen. Vandaag in De Tien: tien topspitsen die clubs aankomende zomer gratis kunnen ophalen.

Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain)
Kwam in 2012 over van AC Milan en tekende een vierjarig contract bij de Fransen. De 34-jarige Zweed speelt alle wedstrijden bij PSG en pikt wekelijks zijn doelpunten mee. Een spits van het kaliber Ibrahimovic hoeft niet te vrezen voor een clubloos seizoen. 

Fernando Torres (Atlético Madrid)
De Spanjaard is bezig aan een verhuurperiode bij Atlético Madrid, maar staat nog onder contract bij AC Milan. Dit contract loopt echter aankomende zomer af. Heeft een geweldig verleden bij Liverpool, daarna ging het bergafwaarts.

David Villa (New York City FC)
Nog een Spanjaard met een aflopend contract. De ondertussen 34-jarige David Villa speelt in de Major League Soccer en doet het daar meer dan verdienstelijk. In 2015 wist hij achttien keer het net te vinden in 29 wedstrijden.

Dimitar Berbatov (PAOK)
De inmiddels 35-jarige Bulgaar kwam in 2015 over van AS Monaco, en moet het bij PAOK vooral doen met invalbeurten. Desondanks wist Berbatov dit seizoen vier keer het net te vinden. De Bulgaars topscorer aller tijden is zonder twijfel over zijn top heen, maar kan nog altijd iets toevoegen.

Aleksandr Kerzhakov (FC Zurich)
Aleksandr Kerzhakov tekende afgelopen januari een huurcontract voor een half jaar. Tussen 2001 en 2006 beleefde de nu 33-jarige Rus zijn hoogtijdagen. In die periode scoorde hij voor Zenit Sint-Petersburg 95 keer in ruim tweehonderd wedstrijden.

Claudio Pizarro (Werder Bremen)
Claudio Pizarro tekende begin dit seizoen een éénjarig contract bij Werder Bremen, nadat hij transfervrij vertrok bij Bayern München. De 37-jarige Peruviaan is met veertien doelpunten dit seizoen het scoren duidelijk nog niet verleerd.

Kevin Kuranyi (Hoffenheim)
Kevin Kuranyi kwam in de zomer van 2015 transfervrij over van Dinamo Moskou. De Duits international sleet het grootste deel van zijn carrière in Duitsland, het ligt dan ook voor de hand dat hij daar blijft. 

Marc Janko (FC Basel)
De boomlange Oostenrijker kwam ook transfervrij over in de zomer van 2015, na een periode in Australië. Met zestien goals in achttien optredens in de Zwitserse competitie doet de ploeggenoot van Jean-Paul Boëtius het uitstekend. 

Marouane Chamakh (Crystal Palace)
Marouane Chamakh kwam in 2013 over van Arsenal. De inmiddels 32-jarige Marokkaanse spits moet het vooral hebben van invalbeurten, tijd voor een nieuw avontuur?

Youssef El Arabi (Granada)
Youssef El Arabi kwam in 2012 over van Hilal en tekende een vierjarig contract bij Granada, waar hij dit seizoen tien keer scoorde. De Marokkaans international weet ook voor zijn land het net te vinden, met twaalf doelpunten in 32 wedstrijden.