'Guardiola plant bijzondere investeringsronde en wederopbouw van City'

'Guardiola plant bijzondere investeringsronde en wederopbouw van City'

22-03-2016 09:49

Manchester City is van plan om aankomende zomer flink te investeren in de selectie. Pep Guardiola staat vanaf komende zomer aan het roer bij The Citizens. Veel spelers moeten weg, maar Vincent Kompany kan blijven. Dat meldt The Daily Mirror, dat een 'huge summer rebuild' aankondigt.

De Engelse boulevardkrant stelt dat Guardiola een flinke schifting gaat doorvoeren bij City. Daardoor moet de kapitaalkrachtige club weer volop meedoen om de titel in de Premier League én moet Champions League-succes naar Manchester worden gebracht. In de tabloid worden Eliaquim Mangala en Martin Demichelis genoemd als spelers die naar de uitgang worden geduwd.

Voor Yaya Touré geldt dat hij een sleutelrol onder Guardiola kan krijgen, terwijl ook de dure aankoop Raheem Sterling meer tijd krijgt. De manager krijgt volledige zeggenschap over eventuele aan- en verkopen, waardoor de nodige mutaties lonken. City spendeert ook ruim 230 miljoen euro aan de wederopbouw van City Football Academy. De club wil La Masia van FC Barcelona imiteren om zo meer talent uit eigen kweek te halen.