'Ajax-vriend' van Suarez blikt terug: 'Ik zou graag nu bij Ajax spelen'

'Ajax-vriend' van Suarez blikt terug: 'Ik zou graag nu bij Ajax spelen'

23-03-2016 12:47
3

Dario Cvitanich kwam in 2008 voor 6,5 miljoen euro naar Ajax, maar een doorslaand succes werd het niet. Eerst zat de ontwikkeling van zijn 'geweldige vriend' Luis Suarez hem dwars, en daarna kwam Marko Pantelic naar Amsterdam.

"Ik zou graag bij Ajax willen spelen met de kennis die ik nu heb. Misschien was ik net iets te jong toen ik naar Ajax ging", zegt de nu 31-jarige Cvitanich tegen Ajax Showtime. "Daardoor maakte ik hier en daar fouten en grote clubs zoals Ajax kunnen niet op je wachten. Maar ik heb geen spijt van mijn transfer naar Ajax, want ik heb vanuit die periode alles geleerd. Ik ben dankbaar dat ik deel uit heb mogen maken van zo'n mooie club."

Hoewel Suarez Cvitanich sportief dwars zat, konden de Zuid-Amerikanen het bij Ajax goed met elkaar vinden. "Luis was een geweldige vriend. Ik kwam hem laatst toevallig weer tegen in een vlucht van Frankrijk naar Argentinië. We hebben toen allerlei herinneringen opgehaald uit onze tijd samen. We konden het op en buiten het veld ontzettend goed met elkaar vinden bij Ajax. Het was mooi om in het vliegtuig bij te praten met een vriend van vroeger. Luis is een gouden kerel."

Na avonturen bij Boca Juniors, OGC Nice en het Mexicaanse Pachuca staat Cvitanich nu onder contract bij Miami FC in de Verenigde Staten.