Dit was de ochtend: Oranje-functie Van Gaal lonkt, Champions League op de schop

Dit was de ochtend: Oranje-functie Van Gaal lonkt, Champions League op de schop

24-03-2016 12:00
1

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Vermoedelijke basis Oranje
Het Nederlands elftal begint vrijdag zeer waarschijnlijk in een 5-3-2-formatie aan de oefeninterland tegen Frankrijk. Op basis van een geheime training begint bondscoach Danny Blind met drie Ajacieden en drie PSV'ers in de basis. Dit zijn de spelers die vermoedelijk in de basis starten. (De Telegraaf)

Champions League mogelijk op de schop
De UEFA overweegt flinke veranderingen voor de Champions League. De Europese voetbalbond zou in plaats van een poulefase willen gaan werken met twee mini-competities. Met deze veranderingen wil de bond de Super League tegenhouden. (The Guardian)

Liverpool wil Nederlander van Chelsea
Nathan Aké heeft zich in de kijker gespeeld van enkele mooie clubs. De Nederlandse verdediger staat onder contract bij Chelsea, dat hem dit seizoen op huurbasis bij Watford heeft gestald. Liverpool heeft naar verluidt interesse in Aké. Chelsea verlangt echter wel een flinke transfersom. (The Telegraph)

De Graafschap-aanvaller ‘redt’ Mbokani
Dieumerci Mbokani liep op het moment van de aanslagen rond op Zavantem, de luchthaven in Brussel waar twee explosieven tot ontploffing werden gebracht door terroristen. Het blijkt dat hij indirect gered is door Nathan Kabasele, huurling van De Graafschap. (La Dernière Heure)

Oranje-functie lonkt voor Van Gaal
De KNVB gaat concreet op zoek naar een technisch directeur. De bond is nog niet geheel overtuigd van de noodzaak, maar gaat wel een profielschets maken voor de functie. Naar verluidt zal Louis van Gaal worden gepolst. (Algemeen Dagblad)