'Cillessen kan Ajax dertien miljoen opleveren door Engelse belangstelling'

'Cillessen kan Ajax dertien miljoen opleveren door Engelse belangstelling'

25-03-2016 16:15
36

Jasper Cillessen wordt opnieuw in verband gebracht met een transfer naar de Premier League. Niet Manchester United, maar Everton zou interesse hebben in de doelman van Ajax.

Vorig jaar werd Cillessen de hele zomer gelinkt aan een overstap naar het United van Louis van Gaal, maar van een deal was nooit echt sprake. Everton heeft volgens Liverpool Echo wél serieuze plannen om de 26-jarige nummer één van Ajax en het Nederlands elftal naar Engeland te halen.

Een aantal scouts van de nummer twaalf van de Premier League zat afgelopen zondag op de tribune, toen Ajax het in Eindhoven opnam tegen PSV. Cillessen hield voor de veertiende keer dit seizoen de nul (0-2) en was op weinig fouten te betrappen. Dat zou de leiding van Everton het laatste zetje hebben gegeven richting de doelman.

Cillessen moet Tim Howard doen vergeten op Goodison Park. Het clubicoon verlaat Everton in de zomer voor Major League Soccer-club Colorado Rapids. De waarde van Cillessen wordt geschat op dertien miljoen euro. Ook Tom Heaton (Burnley) staat volgens het Engelse medium op het lijstje van Everton.