De allereerste training bij Ajax kwam ik aan in een broek van Feyenoord

"De allereerste training bij Ajax kwam ik aan in een broek van Feyenoord"

25-03-2016 16:19
3

Daan en Ben Rienstra spelen tegenwoordig voor respectievelijk RKC Waalwijk en AZ, maar de broers doorliepen de jeugdopleiding van Ajax. Saillant detail: beide spelers waren in hun tijd bij Ajax supporter van rivaal Feyenoord.

"Toen ik klein was, was ik gewoon Feyenoorder", vertelt Daan voor de camera's van AZ TV. "De allereerste training bij Ajax kwam ik aan in een broek van Feyenoord. Later is me wel duidelijk gemaakt dat ik dat niet meer moest doen", vult zijn broer Ben aan.

Ben Rienstra speelt tegenwoordig bij AZ onder John van den Brom, die hij nog kent van zijn tijd in Amsterdam. "Mijn trainer van nu was toen hoofd jeugdopleiding bij Ajax. Ik had er genoeg van, heb toen mijn Ajax-spullen ingepakt en gezegd dat ik er geen zin meer ik had."

Ondanks het vertek uit de B1 van Ajax hield Rienstra geen naar gevoel over aan zijn tegenwoordige trainer. "Het gekke is:  daarna hebben we natuurlijk wel gesprekken gehad. Door de jaren heen hebben we goed contact gehouden. Ik had wel het idee dat hij respect had voor wat ik deed", besluit Rienstra.