Twee tatoeages met naam van 'vaderfiguur' Verbeek: 'Gertjan zei: oh, oké'

Twee tatoeages met naam van 'vaderfiguur' Verbeek: 'Gertjan zei: oh, oké'

26-03-2016 13:24
4

Orlando Smeekes heeft een bijzondere band met Gertjan Verbeek. De middenvelder van FC Den Bosch kende een zeer heftige jeugd. Verbeek nam hem onder zijn hoede. Daar is Smeekes de oefenmeester nog altijd ontzettend dankbaar voor. 

De inmiddels 34-jarige Smeekes groeide op als zoon van drugsverslaafde ouders. Jarenlang bivakkeerde hij in internaten en pleeggezinnen. Verbeek groeide uit tot een heus vaderfiguur. "Hij heeft me echt houvast gegeven. Ik weet niet of ik hier had gezeten als hij er niet was geweest", vertelt Smeekes in een interview met voetbalmagazine Staantribune. De twee liepen elkaar tegen het lijf toen Smeekes als jonge speler bij sc Heerenveen belandde. 

"Ik heb een paar jaar bij hem gewoond, hielp hem met stenen sjouwen voor zijn verbouwing. Hij heeft me discipline geleerd, ik gebruik nog steeds zijn eetschema's en vind krachttraining heel belangrijk. (...) Ik zie hem nu ook nog regelmatig. In december had ik het ook weer even zwaar. Lig ik de hele dag in bed, beetje films kijken. Hij komt dan langs om even te praten."

Smeekes heeft zelfs twee tatoeages waarop de naam 'Gertjan' prijkt. "Ik weet eigenlijk niet wat hij ervan vindt dat zijn naam op mijn lijf staat", lacht de routinier. "Toen ik zei dat ik deze had laten zetten, zei hij: oh, oke."