Oud-bondscoach in de bres voor Rooney: 'Hij kan nog jaren mee'

Oud-bondscoach in de bres voor Rooney: 'Hij kan nog jaren mee'

26-03-2016 17:58

Voor het eerst in lange tijd lijkt Wayne Rooney niet zeker van zijn plek in het Engels elftal. De aanvaller van Manchester United heeft geduchte concurrentie van onder anderen Harry Kane en Jamie Vardy. Sven-Göran Eriksson springt echter in de bres voor Rooney.

De dertigjarige Rooney moet de wedstrijden tegen Duitsland en het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan vanwege een knieblessure. Dat geeft bondscoach Roy Hodgson de gelegenheid om andere spelers een kans te geven, maar Eriksson noemt desondanks Rooney een zekerheidje voor het EK in Frankrijk komende zomer.

"Rooney is nog steeds een topspeler", zegt de Zweed, die tussen 2001 en 2006 keuzeheer was van The Three Lions, tegen The Sun. "Hij zal gemotiveerd zijn, omdat we op grote eindtoernooien nog niet het beste van hem hebben gezien. Elk team dat meedoet aan het toernooi zou Rooney er graag bij hebben, dat weet ik zeker."

"Wayne is de aanvoerder, hij is heel belangrijk voor Engeland", gaat Eriksson verder over de topscorer aller tijden van de Engelsen met 51 goals. "Hij is sterk, technisch en brengt een schat aan ervaring mee. Hij is nooit zwaar geblesseerd geweest en is niet afhankelijk van snelheid, ik denk dat hij nog jaren voor Engeland kan spelen."