In het kort: Spanje speelt ook gelijk in Roemenië, training van Ajax geschrapt

In het kort: Spanje speelt ook gelijk in Roemenië, training van Ajax geschrapt

27-03-2016 23:43
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Spanje speelt opnieuw gelijk
De nationale ploeg van Spanje heeft zondagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen Roemenië. De wedstrijd in de Cluj Arena, die vooraf werd gegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, was niet om aan te gluren. Beide ploegen bakten er weinig van. Voor Iker Casillas was het een mooie avond. Hij speelde zijn 166e interland - een Europees record - en hield voor de achtste keer op rij zijn doel schoon tijdens een interland. Enkele dagen geleden speelde Spanje ook al gelijk. In Udine werd het toen 1-1 tegen Italië. 

Casillas nieuwe recordhouder
Iker Casillas heeft vanaf zondag een nieuw record in handen. Met zijn 166e interland - de Spaanse goalie staat aan de aftrap tijdens het oefenduel met Roemenië - is Casillas (34) in Europa nu de speler met de meeste wedstrijden namens zijn vaderland op zijn naam. Het oude record was in handen van de Let Vitalijs Astafjevs. Wereldwijd is Ahmed Hassan (Egypte) recordhouder. Hij kwam tot 184 interlands. 

Ajax schrapt maandagmiddagtraining
Ajax heeft de training van maandagmiddag van de planning gehaald. Doordat de mogelijkheid tot het ondertekenen van de condoleance van Johan Cruijff in de Arena is verlengd, is de training geschrapt. De Amsterdamse club meldt dat zondag via de officiële kanalen. Oorspronkelijk konden fans tot zondag de condoleances overbrengen, maar door de enorme toestroom aan mensen heeft de club de mogelijkheid om de condoleance te ondertekenen met één dag verlengd. 

Bacca beroofd
Carlos Bacca is tijdens de interlandperiode beroofd. De aanvaller van AC Milan speelde met Colombia een interland tegen Bolivia. Toen hij thuis kwam, kreeg Bacca een onaangename verrassing. Dat heeft The Sun ontdekt. De inbrekers die bij hem thuis hebben rondgeneusd, hebben een Porsche gestolen. Daarnaast werden juwelen buitgemaakt.

Petitie loopt storm
Via het internet hebben al ruim 30.000 fans hun steun toegezegd aan de naamswijziging van de Arena. Zo is bijvoorbeeld de actie van AjaxPrimeur om de naam van het stadion te veranderen al meer dan 21.000 keer gedeeld. "Het is een mooi eerbetoon aan de grootste speler ooit om er het Johan Cruijff-stadion van te maken", zegt wethouder Eric van der Burg tegen Telegraaf TV.

Kluivert wint met Curaçao
Het Curaçao van bondscoach Patrick Kluivert heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van de Dominicaanse Republiek. Daardoor maken Kluivert en co. nog altijd kans op plaatsing voor de Caribbean Cup. Gino van Kessel en Felitciano Zschusschen scoorden namens Curaçao. Laatstgenoemde tekende in de 81e minuut voor de winnende treffer. 

Butland onzeker voor duel met Oranje
Het is zeer de vraag of Jack Butland aanstaande dinsdag van de partij is tijdens het oefenduel tussen Engeland en Nederland. De doelman van Stoke City viel zaterdagavond geblesseerd uit tijdens de interland tegen Duitsland (2-3 winst). Butland liep zijn kwetsuur op toen hij een bal wegschoot. Fraser Forster (Southampton) is de meest logische vervanger voor de sluitpost.