Berg houdt zich niet bezig met 'strijd' tegen Guidetti: 'Veel over gesproken'

Berg houdt zich niet bezig met 'strijd' tegen Guidetti: 'Veel over gesproken'

27-03-2016 18:28

Marcus Berg en John Guidetti staan, door de afwezigheid van Zlatan Ibrahimovic, bij het nationale elftal van Zweden samen in de basiself. In Zweden rept men over een heuse strijd tussen de twee spitsen, maar Berg wil daar niets van weten.

"Er is veel over gesproken, maar ik ben gewoon blij met hoe ik heb gespeeld", reageert de oud-spits van PSV tegenover Fotbollskanalen. In het duel met Turkije (2-1 verlies) speelde Berg de volle negentig minuten. Dit in tegenstelling tot Celta de Vigo-spits en oud-Feyenoorder Guidetti, die na zestig minuten werd gewisseld. "Ik ben blij dat ik de hele wedstrijd heb gespeeld. Maar het spreekt voor zich dat ik meer wil scoren."

"Dat hoort natuurlijk ook bij de taak die je hebt als spits", vervolgt Berg, die momenteel onder contract staat bij Panathinaikos. De centrumspits, die in de Griekse competitie dit seizoen in 22 duels tien keer het net vond, hoopt dat bondscoach Erik Hamren Ibrahimovic dinsdag wél weer gaat gebruiken. Zweden oefent dan tegen Tsjechië. "Ik hoop dat ik speel. Ik heb er zin in en ben in vorm", stelt Berg niettemin.