Blind haalt Van Ginkel en Vorm bij Oranje-selectie door geblesseerd Ajax-duo

Blind haalt Van Ginkel en Vorm bij Oranje-selectie door geblesseerd Ajax-duo

27-03-2016 18:13
29

Danny Blind heeft twee dagen voor de oefeninterland tegen Engeland twee spelers aan de selectie van het Nederlands elftal toegevoegd. Marco van Ginkel en Michel Vorm mogen zich melden.

Vorm is de vervanger van Jasper Cillessen, die zijn neus brak na een ongelukkige botsing met Klaas-Jan Huntelaar. De doelman van Tottenham Hotspur sluit maandag in Londen aan bij de spelersgroep van Oranje. De laatste speelminuten van Vorm dateren van het WK in 2014, toen hij in de slotfase van Brazilië – Nederland (0-3) in het veld kwam voor Cillessen.

Wedden

Meer odds

Ook Van Ginkel mag zich melden. De tweevoudig international, die op de slotdag van de transferperiode de overstap van Stoke City naar PSV maakte, is de vervanger van Davy Klaassen. De Ajax-middenvelder heeft knieklachten en blijft achter in Nederland. Van Ginkel was in augustus 2013 voor het laatst bij Oranje, dat toen gelijkspeelde tegen Portugal in Faro.

De training van zondag had veel weg van een aflevering van Mash, want Blind zag naast Klaassen en Cillessen ook Daley Blind uitvallen. De verdediger zit nog wel bij de selectie. Eerder verliet Wesley Sneijder het trainingskamp van Oranje al vanwege een hamstringblessure. De selectie telt nu nog 22 spelers.