Dankbare Van Nistelrooy: Foppe zei ineens: kom, vanavond voetbal kijken

Dankbare Van Nistelrooy: "Foppe zei ineens: kom, vanavond voetbal kijken"

27-03-2016 19:32
2

Ruud van Nistelrooy maakte in 1997 de overstap van FC Den Bosch naar sc Heerenveen. Eenmaal in dienst van de Friese club transformeerde zijn trainer Foppe de Haan de Brabander van een middenvelder naar een spits. Voor dat inzicht is Van Nistelrooy zijn oude oefenmeester nog altijd dankbaar. 

Na één jaar Heerenveen verkaste de inmiddels 39-jarige assistent-bondscoach naar PSV. Later speelde hij ook nog voor onder meer Manchester United en Real Madrid. "Foppe de Haan is écht een vakman. Hij heeft mij het vak geleerd. Hoe ben je prof? Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is bij de ontwikkeling van een jonge speler", vertelt Van Nistelrooy aan Heerenveen TV. 

"Als ik aan Foppe denk, dan denk ik naast een vakman ook aan een warm persoon. Er was doordeweeks eens een Europa Cup-wedstrijd en opeens zei hij tegen me: kom, vanavond voetbal kijken. Ik woonde toen in een appartementje op mezelf. Toen dacht ik wel even: zo hè... Paniek natuurlijk. De trainer komt vanavond voetbal kijken. (...) Dan leer je toch iemand kennen. Je bouwt ook een band met hem op."