Hoop gloort: Riechedly Bazoer heeft alles om de nieuwe Nigel de Jong te worden

Hoop gloort: "Riechedly Bazoer heeft alles om de nieuwe Nigel de Jong te worden"

27-03-2016 22:42
8

Ugur Yildirim, enkelvoudig international van het Nederlands elftal, heeft niet echt veel vertrouwen in Oranje. De voormalig rechtsbuiten van onder meer sc Heerenveen denkt dat het keurkorps van bondscoach Danny Blind komende week kansloos is op Wembley. 

Nederland neemt het dinsdagavond om 21.00 uur op tegen Engeland. "Ik heb er een hard hoofd in. Ik denk dat Engeland gaat winnen van Nederland. Maar er komen goede talenten aan. Iemand als Riechedly Bazoer heeft alles om de nieuwe Nigel de Jong te worden. Over vier of vijf jaar staat er echt wel weer een goede ploeg", aldus Yildirim (33) in gesprek met Voetbal International.

De huidige aanvallers van Oranje zijn volgens de voormalig vrijetrappenspecialist (nog) niet goed genoeg om het de Engelse defensie lastig te maken. "Zie je Vincent Janssen (foto) al bij een A-land in de spits staan? Nee, natuurlijk niet. Bij Frankrijk zou hij niet eens bij de selectie zitten. Dat zegt toch alles."

"Misschien is het wel een fout dat Robin van Persie er niet bij zit. Ik volg het Turkse voetbal op de voet en hij doet het gewoon goed. Met zijn ervaring hoort hij er altijd bij te zitten, vind ik."