Beenhakker schrikt zich wezenloos: 'Neem aan dat zij dachten dat ik het al wist'

Beenhakker schrikt zich wezenloos: 'Neem aan dat zij dachten dat ik het al wist'

Gepubliceerd: zondag 27 maart 2016 om 23:27zo 27-03-2016 om 23:27

Ook Leo Beenhakker is geraakt door het overlijden van voetballegende Johan Cruijff. Don Leo hoorde het tragische nieuws donderdagmiddag, via de telefoon. 

'Iemand van, ik dacht, De Wereld Draait Door belde me, of ik 's avonds in de uitzending wilde zitten. Ik neem aan dat zij dachten dat ik het al wist, maar dat was dus niet zo', schrijft de voormalig trainer van onder meer Ajax, Feyenoord en Real Madrid in een Cruijff-special van Voetbal International. 

'Het was behoorlijk schrikken. Het is een open deur intrappen, en waarschijnlijk zijn er al duizenden reacties zoals de mijne geweest, maar mijn wereld stond stil. Juist omdat hij de laatste weken, maanden in de strijd tegen zijn ziekte weer de weg omhoog gevonden leek te hebben, kwam zijn overlijden toch nog heel onverwacht', vervolgt Beenhakker. 

'Johan was zonder twijfel de beste voetballer die Nederland ooit heeft voortgebracht. Vooral in de jaren zeventig en tachtig heeft hij met Ajax en Oranje het Nederlandse voetbal op de internationale kaart gezet. De man heeft in de loop der jaren zó ongelooflijk goed gepresteerd... Een wereldwijd fenomeen.'

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws