De Tien: beste spelers die niet in actie zullen komen op het EK 2016

De Tien: beste spelers die niet in actie zullen komen op het EK 2016

30-03-2016 10:10
1

Ondanks het dat er tijdens het EK 2016 voor het eerst 24 teams meedoen, schitteren grote landenteams door afwezigheid. Het Nederlands elftal, maar ook landen als Servië, Denemarken en Bosnië zullen niet te zien zijn. Vandaag in De Tien: de tien beste spelers die niet in actie komen op het EK.

Arjen Robben (Nederland)
Arjen Robben is één van de grote afwezigen op het EK in Frankrijk. De vleugelaanvaller van Bayern München was geregeld geblesseerd gedurende de kwalificatie, waardoor hij vier wedstrijden miste. Als Robben fit was geweest, had Nederland zich misschien wel geplaatst.

Wedden

Meer odds

Nemanja Matic (Servië)
De verdedigende middenvelder is, wanneer hij in vorm is, één van de beste spelers ter wereld op zijn positie. De aanwezigheid van de Serviër heeft niet geholpen, Matic werd met zijn vaderland vierde in de groepsfase.

Jan Oblak (Slovenië)
De 23-jarige doelman van Atlético Madrid werd gehaald als vervanger van Thibaut Courtois, geen makkelijke taak. Oblak heeft het stokje echter met overtuiging overgenomen, maar kon niet voorkomen dat Slovenië zich niet zou kwalificeren.

Stevan Jovetic (Montenegro)
Stevan Jovetic begon dit seizoen uitstekend met Internazionale, maar bij Montenegro is dat een ander verhaal. De spits werd in de EK-kwalificatiereeks gedeeld topscorer van zijn land met maar twee doelpunten en moest het in de poulefase afleggen tegen Oostenrijk, Rusland en Zweden.

Wesley Sneijder (Nederland)
De 31-jarige spelmaker zal zijn vorm van het WK 2010 waarschijnlijk nooit meer halen, maar van toegevoegde waarde is hij zonder twijfel. Het ontbrak de aanvallende middenvelder in de kwalificatie niet aan werklust, maar ook Wesley Sneijder kon er niet voor zorgen dat Oranje zich plaatste voor het EK.

Christian Eriksen (Denemarken)
Christian Eriksen heeft, evenals Robben, door blessures niet alle kwalificatiewedstrijden van Denemarken kunnen spelen. De aanvallende middenvelder werd met zijn ploeg derde in de groepsfase, waarna de Denen door Zweden werden uitgeschakeld in de play-offs.

Miralem Pjanic (Bosnië)
Miralem Pjanic scoorde dit seizoen negen keer en gaf tien assists bij AS Roma in de Serie A, maar nam zijn vorm niet mee naar de EK-kwalificatie. De vrijetrappenspecialist heeft er niet voor kunnen zorgen dat Bosnië zich kwalificeerde voor het EK 2016.

Henrikh Mkhitaryan (Armenië)
Henrikh Mkhitaryan doet het met tien goals en tien assists uitstekend bij Borussia Dortmund, maar heeft zijn land niet door de EK-kwalificatie kunnen leiden. Armenië werd laatste in de groep met Portugal, Albanië, Denemarken en Servië, zonder ook maar één wedstrijd te winnen.

Edin Dzeko (Bosnië)
Edin Dzeko was één van de meest trefzekere spitsen in de kwalificatie. Alleen Robert Lewandowski, Zlatan Ibrahimovic, Artem Dzyuba en Thomas Müller scoorden meer dan de Bosniër. Van de achttien doelpunten maakte Dzeko er acht.

Dusan Tadic (Servië)
Dusan Tadic maakte in 2014 de transfer van FC Twente naar Southampton. Onder Ronald Koeman groeide de Servische vleugelspeler uit tot één van de beste spelers van de Premier League van seizoen. De 27-jarige speelde tot nu toe 35 interlands voor Servië, maar kon er niet voor zorgen dat zijn land zich kwalificeerde.