De Tien: pareltjes uit de Jupiler League

De Tien: pareltjes uit de Jupiler League

31-03-2016 10:10
7

Vincent Janssen was dinsdagavond de grote man bij het Nederlands elftal. Met een goal en een assist tijdens het oefenduel met Engeland was de spits van grote waarde. Dit terwijl Janssen vorig seizoen nog in de Jupiler League uitkwam. Vandaag in De Tien: tien pareltjes uit de Jupiler League.

Ralf Seuntjens
Ralf Seuntjens voert niet alleen het topscorersklassement van de Jupiler League aan met 24 doelpunten, hij is ook twaalf keer de aangever geweest. Seuntjens staat daarmee op een gedeelde eerste plek qua assists. De spits van VVV-Venlo won in de tweede en de derde periode de Bronzen Stier voor topscorer van de periode.

Thomas Verhaar
De aanvaller van Sparta Rotterdam heeft net als Ralf Seuntjens twaalf assists dit seizoen en zit met 22 doelpunten de spits van VVV-Venlo ook op de hielen in het topscorersklassement. Verhaar won in de eerste periode zowel de Bronzen Stier voor beste speler als die voor topscorer.

Tarik Tissoudali
Tarik Tissoudali is uitgeroepen tot beste speler van de derde periode. De aanvaller van SC Telstar heeft al zeventien keer het net weten te vinden en doet het met zes assists ook niet slecht.

Leon de Kogel
De aanvaller van Go Ahead Eagles werd verkozen tot beste speler van de tweede periode in de Jupiler League. Op dat moment voerde De Kogel de topscorerslijst samen met ploeggenoot Thomas Verhaar aan.

Vito van Crooy
De negentienjarige Vito van Crooy werd verkozen tot het beste talent van de tweede periode. De talentvolle aanvaller van VVV-Venlo staat inmiddels op elf goals en vijf assists.

Jinty Caenepeel
Jinty Caenepeel is dit seizoen één van de meest opvallende spelers bij FC Eindhoven. De aanvaller werd in de derde periode uitgeroepen tot het beste talent van de Jupiler League. Daarnaast werd de negentienjarige Belg ook genomineerd voor de prijs voor beste spelers van die periode.

Gyliano van Velzen
De inmiddels 21-jarige Gyliano van Velzen heeft met Ajax, Manchester United, Antwerp FC en FC Utrecht al aardig wat clubs achter zijn naam staan. De aanvaller van FC Volendam won in de eerste periode de Bronzen Stier voor het beste talent. Hij kwam dit seizoen tot drie doelpunten en zes assists.

Rangelo Janga
De 23-jarige Rangelo Janga speelt op amateurbasis voor FC Dordrecht. Na een jaar in de tweede divisie van Cyprus is de aanvaller, die jaren te boek stond als groot talent, terug op de Nederlandse velden. De lange spits scoorde dit seizoen zestien keer en gaf twee assists.

Denzel Dumfries
De rechtsback van Sparta Rotterdam wordt gevolgd door onder andere PSV en Queens Park Rangers - en niet zonder reden. De fysiek sterke verdediger kan behalve als rechtsback ook uitstekend centraal uit de voeten.

Bert Steltenpool
De 21-jarige aanvaller van FC Volendam speelde twee jaar geleden nog in de derde klasse en had een bestaan als prof al uit zijn hoofd gezet. Steltenpool scoorde tot nu toe elf keer in de Jupiler League en schoot zijn team in de eerste periode met een hattrick naar de periodetitel.