Update: FC Barcelona bevestigt slecht nieuws: einde seizoen voor verdediger

Update: FC Barcelona bevestigt slecht nieuws: einde seizoen voor verdediger

31-03-2016 15:22
1

Jérémy Mathieu moet het EK 2016 mogelijk uit zijn hoofd zetten. De 32-jarige verdediger van FC Barcelona en Frankrijk is dinsdagavond geblesseerd geraakt aan zijn meniscus tijdens een oefenduel met Rusland. 

De Fransen wonnen met 4-2, maar bondscoach Didier Deschamps kreeg kort na de overwinning slecht nieuws op zijn bord. Linksback Mathieu, die na 53 minuten spelen naar de kant moest, is naar alle waarschijnlijkheid acht weken uit de roulatie. In het ergste geval zal de achterhoedespeler onder het mes moeten. Dan zal Mathieu deelname aan het EK, dat op 10 juni van start gaat in Frankrijk, zéker op zijn buik kunnen schrijven.

Mathieu maakte in de zomer van 2014 de overstap van Valencia naar Barcelona. Dit seizoen kwam hij in totaal 32 keer in actie namens de regerend landskampioen van Spanje. In 2011 maakte de linkspoot zijn debuut voor Les Blues. Tegen Rusland speelde Mathieu pas zijn vijfde interland namens Frankrijk. Deschamps kan op de linksbackpositie ook nog kiezen uit onder meer Patrice Evra (Juventus). 

Update 15.22 uur: Barcelona heeft donderdag laten weten dat Mathieu een operatie aan zijn meniscus zal ondergaan. De Franse routinier zal hierdoor zes á acht weken uit de roulatie zijn. Dat betekent dat hij in de Primera Division en in de Champions League sowieso geen rol van betekenis meer zal spelen.