Je bent afhankelijk van Ajax, hopelijk laten ze een aantal punten liggen

"Je bent afhankelijk van Ajax, hopelijk laten ze een aantal punten liggen"

31-03-2016 20:03
31

Voor de internationals bij PSV was het lekker om even een 'uitstapje' richting de nationale teams te maken. Dat geldt ook voor Marco van Ginkel, die bij het Nederlands elftal werd gehaald als vervanger van de geblesseerde Davy Klaassen. 

"Het is natuurlijk altijd leuk om opgeroepen te worden", begint Van Ginkel tegenover Omroep Brabant. "Als je dan ook minuten mag maken, dan is dat natuurlijk nog mooier. Het was voor de interlandweek natuurlijk geen lekkere week qua resultaten", doelt Van Ginkel op het puntenverlies tegen sc Heerenveen (1-1) en Ajax (0-2) en de Champions League-uitschakeling tegen Atlético Madrid. "Dat je er dan even tussenuit kan doet altijd goed."

De druk rondom de wedstrijd tegen AZ is groot. "Ook in de fase voor Ajax moesten we iedere week winnen. Die situatie is nog steeds hetzelfde, dus er mogen daar geen punten blijven liggen. Het verlies tegen Ajax was niet wat we gewenst hadden natuurlijk. Je bent afhankelijk van Ajax, hopelijk laten ze een aantal punten liggen. Dan kan het nog mooi eindigen."

"Het is een mooie wedstrijd als je kijkt naar de ranglijst. We kijken er naar uit om daar te winnen." Bij AZ speelt de in topvorm verkerende Vincent Janssen. "Die jongen heeft het heel goed gedaan in de competitie maar ook bij het Nederlands elftal. Dan krijgt hij natuurlijk de credits. Wij moeten hem goed bestrijden, maar er lopen nog meer goede spelers bij AZ." En tot slot over de titelstrijd: "Het is nog niet beslist."